Trinationale Adviesraad

Op dinsdagavond 24 november vond de eerste Trinationale Adviesraad van de Charlemagne Grensregio plaats bij het Ministerie van de Deutschsprachige Gemeinschaft Belgiens in Eupen. De raad werd verwelkomt door Anna Quadflieg, directeur Buitenlandse Betrekking van het ministerie.

De Trinationale Adviesraad bestaat uit politieke vertegenwoordigers van de partnerregio’s Nederland, Duitsland en België. De raad heeft een adviserende functie. Tevens wordt door het instellen van de raad de algemene betrokkenheid van de politiek bij grensoverschrijdende samenwerking verhoogd.

Tijdens deze avond gaf Markus Terodde van de Städteregion Aachen en tevens lid van de Trinationale Werkgroep een introductie over de Charlemagne Grensregio. Hij informeerde de adviesraad over de achtergronden rond het ontstaan van de Arbeitsgemeinschaft  Charlemagne Grensregio, de speerpunten en de rol van de Charlemagne Grensregio in euregionale context. Een aantal leden van de Trinationale Werkgroep ging vervolgens dieper in op de thema’s economie, arbeidsmarkt/onderwijs, economie en centrale opgaven en gaf een overzicht van de actuele ontwikkelingen.

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube