Grootschalig zonnepanelen project Parkstad

De Parkstad-gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal starten gezamenlijk een zonnepanelenproject. Het biedt aan 7.250 particuliere woningeigenaren de kans om te investeren in het verduurzamen van hun huis. Voor de deelnemers wordt alles geregeld: van installatie tot service. Ze financieren de zonnepanelen door een lening af te sluiten met de eigen gemeente tegen een lage rente. Het zonnepanelenproject is een uitwerking van de Parkstad-ambitie om in 2040 als regio energieneutraal te zijn. Een unieke kans voor inwoners om te investeren in een energiezuinigere woning.

Alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3×80 ampère kunnen meedoen. De deelnemers worden geheel ontzorgd: ze krijgen vijftien jaar garantie en service. Ze financieren de zonnepanelen door een lening af te sluiten met de gemeente tegen een lage rente. De aflossing is lager dan de huidige energierekening, deelnemers besparen dus kosten. Men lost de lening in vijftien jaar af, maar versneld aflossen mag ook. Na aflossing is het volledige financiële voordeel voor de deelnemer.

Website

Inwoners kunnen zich nog niet aanmelden voor deelname. Parkstad is nog volop bezig met de voorbereidingen. Geïnteresseerden kunnen hun interesse voor het project wel al kenbaar maken via www.zonnepanelenprojectparkstad.nl.Ze ontvangen dan regelmatig een update over het project via de mail. Ook zijn ze zo verzekerd van een plekje tijdens een van de informatieavonden in hun gemeente.

Informatieavonden

Naar verwachting vinden in de loop van dit jaar per gemeente informatieavonden plaats. Hierover worden inwoners onder meer via de huis-aan-huisbladen geïnformeerd. Al tijdens de informatieavonden kunnen geïnteresseerden zich definitief aanmelden. Vervolgens wordt alles in gang gezet.

Kansen regionaal bedrijfsleven

Met Parkstad Limburg Energie Transitie (PALET) hebben alle acht gemeenten de realistische ambitie uitgesproken om via energiebesparing en duurzame energieopwekking in 2040 een energieneutrale regio te zijn. Haico Offermans, portefeuillehouder PALET: “Het regionaal uitrollen van dit zonnepanelenproject is één van de projecten waarmee we nu al willen starten. Het biedt ook een enorme kans voor het regionale bedrijfsleven, aangezien de zonnepanelen geïnstalleerd en onderhouden moeten worden.”

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube