Parkstad wint toeristische wereldprijs!

We hebben fantastisch nieuws! Parkstad Limburg heeft zojuist de hoogste toeristische onderscheiding ter wereld gewonnen. Kelly Regterschot, portefeuillehouder Toerisme Stadsregio Parkstad vanuit Dallas: “Wij zijn heel trots op deze World Tourisme prijs. Dit is een erkenning voor al het werk dat we samen met onze partners in de afgelopen jaren hebben verzet om Parkstad als toeristische bestemming op de kaart te zetten.”

Toonaangevende regio

Kelly Regterschot, Eric Geurts (gedeputeerde Toerisme Provincie Limburg) en Anya Niewierra (algemeen directeur VVV Zuid-Limburg) namen de prijs zojuist in Dallas in ontvangst. Parkstad Limburg is de eerste Nederlandse bestemming die de prijs wint. We staan nu wereldwijd te boek staat als één van de toonaangevende regio’s op het gebied van toerisme. Vooral de structurele, complete aanpak die in korte tijd leidde tot een succesvolle ontwikkeling van een ‘zwart naar groen’ gebied, werd geroemd door de jury.

Bloeiende sector

Vanuit een voormalig grijs industrieel Mijngebied heeft Parkstad Limburg zich, in 15 jaar tijd, ontwikkeld tot een van de groenste stadsregio’s van Nederland. Door toerisme, cultuur en natuur als speerpunten in de ontwikkelingsstrategie op te nemen en deze jarenlang consequent door te voeren, is het de ondernemers en bestuurders in Parkstad Limburg gelukt om uit het niets een bloeiende sector op te bouwen. Parkstad is overigens het enige Nederlandse voorbeeld van transitie van een voormalig mijngebied naar een toeristische bestemming. Met als resultaat een omzet van € 368 miljoen in 2015 en in de laatste vijftien jaar 5.800 nieuwe fulltime banen!

Vooruitstrevende reisbestemming

Deze prestigieuze prijs is uitgereikt door de World Travel & Tourism Council (WTTC), gevestigd in Amerika. Deze wereldwijde autoriteit op het gebied van reizen en toerisme kiest ieder jaar onder andere de meest vooruitstrevende reisbestemming ter wereld. In de voorronde versloeg Parkstad 157 bestemmingen uit 62 landen. Naast Parkstad zaten Swiss Parks Network in Zwitserland en V&A Waterfront in Zuid-Afrika in de finale.

Speciale website

VVV Zuid-Limburg heeft een speciale website gelanceerd met meer informatie over de prijs, filmpjes, blogs, en heel veel toeristische tips.

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube