Meer dan 1.000 geïnteresseerden zonnepanelenproject

 

Eén maand na de aankondiging hebben al meer dan 1.000 mensen via internet aangegeven dat ze interesse hebben in het Zonnepanelenproject Parkstad. De aanmelding van de familie Erni uit Schinveld is precies de 1.000ste  en het aantal loopt gestaag op. “Een fantastisch resultaat dat laat zien hoe aantrekkelijk het project is voor inwoners die zonnepanelen op hun dak willen”, aldus portefeuillehouder PALET (Parkstad Limburg Energie Transitie) Haico Offermans.

Bewust

Als presentje ontving de familie Erni een Smappee. Dit apparaat geeft de familie inzicht in het actuele elektriciteitsgebruik in huis en de daarbij behorende kosten. Portefeuillehouder PALET Haico Offermans en wethouder Rens Evers van Onderbanken brachten de Smappee bij de familie langs. Mevrouw Erni: “Wat een leuke verrassing! We dachten al langer bewust na over zonnepanelen omdat we in onze eigen energiebehoefte willen voorzien. We wisten alleen niet goed hoe we het moesten aanpakken. Dit project helpt ons en regelt alles voor de deelnemers, dat is echt geweldig”.

Zonnepanelenproject

Met het zonnepanelenproject bieden de Parkstad-gemeenten aan 7.250 particuliere woningeigenaren, bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3×80 ampère de kans om te investeren in het verduurzamen van hun huis. Het zonnepanelenproject is een eerste uitwerking van de Parkstad-ambitie om in 2040 als regio energieneutraal te zijn. De deelnemende gemeenten zijn Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal.

Website

Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven via www.zonnepanelenprojectparkstad.nl. Ze ontvangen dan regelmatig een update over het project. Ook zijn ze zo verzekerd van een uitnodiging voor een van de informatieavonden in hun gemeente. Daadwerkelijk aanmelden voor het project kan pas rondom de informatieavonden, die in de loop van dit jaar plaatsvinden.

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube