Aankondiging: Marcia Luyten en Job Jan Altena ambassadeur

Parkstad Limburg viert Tourism for Tomorrow Award 2016

Op vrijdag 26 augustus om 17.30 uur worden Marcia Luyten (auteur bestseller ‘Het Geluk van Limburg’ en VPRO-presentator Buitenhof) en Job Jan Altena (redacteur/verslaggever KRO/NCRV Radio 2) tijdens Cultura Nova in Heerlen uitgeroepen tot Parkstad Ambassadeur. De titel is een ode aan de positieve wijze waarop zij de regio uitdragen. Een regio die zich in 15 jaar heeft weten te transformeren van zwart naar groene regio. Parkstad ontving daarvoor in april uit handen van the World Travel & Tourism Council (WTTC) de prestigieuze Tourism for Tomorrow Award 2016. Prestigieus omdat de prijs wereldwijd wordt gezien als de Oscar van de reisindustrie.  

Parkstad uitgeroepen tot beste bestemming ter wereld

Parkstad werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Best Travel Destination in the World’. Het is de eerste keer dat Nederland voor deze categorie is genomineerd. De regio in Zuid-Limburg, die bestaat uit de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal, liet de overige twee kanshebbers, Swiss Parks Network (Zwitserland) en V&A Waterfront (Zuid-Afrika), achter zich. De prijs is een erkenning voor de duurzame transformatie van de regio.

Transformatiekracht: van lelijk eendje naar mooie zwaan

De jury koos voor Parkstad vanwege haar transformatiekracht. Ooit was Parkstad één van de meest welvarende gebieden van Nederland. De glorierijke tijd veranderde na de sluiting van de mijnen. De ontwikkeling die Parkstad de afgelopen 15 jaar heeft doorgemaakt tot groene, toeristische omgeving is door WTTC erkend. Eind vorige eeuw was de toeristische omzet nog 0 euro. Vandaag is de toeristische sector goed voor 368 miljoen euro en 5.800 nieuwe, fulltime banen. Parkstad is trots op de erkenning. Een erkenning om op te bouwen naar de toekomst toe. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan een groots attractiepark dat jaarlijks miljoenen bezoekers naar de regio trekt.

Parkstad Ambassadeur

Op vrijdag 26 augustus vindt de opening van Cultura Nova plaats. Dit cultuurfestival in en om Heerlen trekt jaarlijks bijna 50.000 bezoekers. Voorafgaand aan het diner ter ere van de opening ontvangen Marcia Luyten en Job Jan Altena namens gedeputeerde Eric Geurts uit handen van Kelly Regterschot (portefeuillehouder toerisme Stadsregio Parkstad) een Parkstad Ambassadeurs Certificaat. Het certificaat is bedoeld om beide te bedanken voor de positieve wijze waarop ze over de regio spreken. Al eerder ontvingen bijna 150 toeristische stakeholders, waaronder Jan Smeets (Pinkpop) en Camille Oostwegel (Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants) het certificaat.

foto: La Fura dels Baus, openingsact Cultura Nova 2016

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2021. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube