Marcia Luyten en Job Jan Altena trotse nieuwe ambassadeurs

Marcia Luyten en Job Jan Altena Parkstad Ambassadeur:
‘Trots om ambassadeur te zijn van Parkstad, een regio met een rijk verleden en veelbelovende toekomst’

26 augustus 2016 – Zojuist zijn Marcia Luyten en Job Jan Altena in Heerlen uitgeroepen tot Parkstad Ambassadeur. De titel is een ode aan de positieve wijze waarop zij de regio landelijk uitdragen. Beide ambassadeurs kregen hun ambassadeurscertificaat uit handen van Kelly Regterschot, portefeuillehouder Toerisme van Stadsregio Parkstad. Marcia Luyten: “Ik ben er trots op ambassadeur te zijn van een regio met zo’n rijk verleden en veelbelovende toekomst.”

Veelbelovende economische toekomst

Marcia Luyten (schrijver bestseller ‘Het Geluk van Limburg’ en VPRO-presentator Buitenhof) licht haar warme reactie graag toe: “Toen Parkstad werd geboren, was de naam een ontkenning van wat de Mijnstreek was geweest. Al wat herinnerde aan de steenkool werd afgebroken, met een laag aarde bedekt en ingezaaid om groen te worden. Met zijn industriële geschiedenis raakte de regio ook een beetje zijn identiteit kwijt. Vijftig jaar later is Parkstad volwassen. Volwassen omdat het zijn immense geschiedenis erkent en waardeert, én het heeft een veelbelovende nieuwe economische toekomst geschapen. Deels in het groen, in toerisme, voor een ander deel in creativiteit en hightech.”

Nieuwe energie in de Mijnstreek

Ook Job Jan Altena (redacteur/verslaggever KRO-NCRV Radio) is trots en blij verrast met deze bijzonder eer. Net zo verrast als toen hij Parkstad ontdekte. Job Jan maakte vorig jaar een vijfdelige radio-uitzending over ‘Nieuwe energie in de Mijnstreek’. “Ik wist niet wat ik meemaakte. Er is hier zoveel te doen en te beleven en ik had gesprekken met tal van ambitieuze en inspirerende mensen. Maar ik wist ook niets van het bijzondere, rijke mijnverleden en de grote impact die de mijnsluiting had. Ik kijk nu heel anders naar Parkstad, ik heb deze regio – bron voor verrassende verhalen – echt in mijn hart gesloten.”

Beste bestemming ter wereld

Parkstad Limburg ontving op 7 april uit handen van de World Travel & Tourism Council (WTTC) de prestigieuze Tourism for Tomorrow Award 2016. De jury was bijzonder onder de indruk van de wijze waarop de regio zich in 15 jaar heeft weten te transformeren van zwart naar groene regio. De prijs is gevierd met spelers die een belangrijke rol vervullen in het toeristische landschap. Maar ook met bestuurders die het succes van Parkstad mogelijk hebben gemaakt en mensen uit het bedrijfsleven. Al eerder ontvingen bijna 150 stakeholders het certificaat.

foto vlnr: Job Jan Altena, Marcia Luyten, Kelly Regterschot
© Nose for Photography | Pascal Moors

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube