Zonnepanelen Parkstad: ‘Goed geregeld!’

De familie Nauta heeft sinds enkele weken 14 zwarte zonnepanelen op het dak van hun woning aan de Michelisstraat. Hierdoor is hun elektriciteitsrekening nul! De zonnepanelen hebben ze aangeschaft via de gemeente Kerkrade die meedoet aan het Zonnepanelenproject Parkstad.

Gewacht op project

Jo Nauta dacht al langer na over de aanschaf van zonnepanelen, maar heeft gewacht totdat het gemeentelijk project van start ging. “Zonnepanelen aanschaffen via de gemeente betekent dat de kwaliteit, service en garantie verzekerd is. De gemeente heeft hier goed naar gekeken en dat spreekt mij, maar ik denk ook vele andere inwoners, erg aan. Geen zorgen voor een periode van 15 jaar omdat de gemeente de garantie geeft, dat is echt goed. De installatie kost me niets want de opbrengsten zijn hoger dan de kosten. De BTW die ik straks nog terugkrijg gebruik ik ook nog om extra af te lossen zodat ik de zonnepanelen sneller terugverdiend heb”.

Informatiebijeenkomst

Nauta bezocht de informatieavond in het Parkstad Limburg Stadion. “Omdat ik al langer bezig was met zonnepanelen wist ik al het een en ander, maar de informatie die werd gegeven was goed. Diezelfde avond nog heb ik een offerte aangevraagd. Een paar weken geleden zijn de panelen geplaatst. Alles is prima geregeld, vragen zijn goed beantwoord en afspraken zijn netjes nagekomen. Ook is de installatie vakkundig aangelegd. Volta Solar is een goed bedrijf en dat geeft ook vertrouwen.” Jo weet waar hij over praat. Als oud-storingsmonteur van KPN, waar hij zelfs een keer monteur van het jaar is geweest, heeft hij oog voor techniek en hecht hij veel waarde aan service en klantgerichtheid.

Milieu

De belangrijkste reden om de zonnepanelen aan te schaffen is voor de familie Nauta het milieu. “Voor ons gezin staat dit bovenaan”, zegt Jo Nauta. “Natuurlijk leveren zonnepanelen ook geld op, maar we zijn milieubewust, iedereen moet toch zijn bijdrage leveren. Dit probeer ik ook over te brengen op de leden van de voetbalvereniging van Kerkrade-West waar ik als vrijwilliger werk. Daar scheiden we bijvoorbeeld afval, hebben we LED -lampen en bekijken we ook of we zonnepanelen kunnen aanschaffen”. Het enthousiasme van Jo werkt aanstekelijk. In zijn directe omgeving hebben al twee andere gezinnen gekozen voor het project. Nog drie andere zijn zich aan het informeren.

Veel interesse

Wethouder Bok is blij dat de inwoners van Kerkrade tevreden zijn over het zonnepanelenproject. “Het project wordt enorm goed ontvangen, er is heel veel interesse in deelname. Hierdoor verduurzamen we onze gemeente en hebben de burgers ook nog een financieel voordeel. Meer dan 900 mensen hebben hun belangstelling al kenbaar gemaakt en het aantal neemt nog steeds toe. We hopen dan ook dat de voorlopig laatste informatieavond op 5 april aanstaande weer druk zal worden bezocht en nóg meer mensen kiezen voor zonnepanelen.”

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube