Parkstad bij top drie beste overheidsorganisaties van Nederland

Na de verkiezing tot beste toeristische bestemming ter wereld hadden we ook graag de beste overheidsorganisatie van Nederland willen worden. Met veel morele steun uit Parkstad en ver daarbuiten hebben we het tot de finale geschopt en stonden we maandag 20 november vol spanning in de Ridderzaal in Den Haag.

Daar reikte Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kasja Ollengren de award helaas uit aan een andere finalist, Staatsbosbeheer – gefeliciteerd! Toch zijn we apetrots dat we op criteria als betrouwbaarheid, deskundigheid, effectiviteit, transparantie en maatschappelijke betrokkenheid toch maar even 200 landelijke organisaties achter ons hebben gelaten.

Over grenzen
“We willen iedereen hartelijk bedanken voor de steun en de aanmoediging”, directeur Peter Bertholet. “We hadden deze prijs verdiend, omdat we als relatief kleine organisatie in staat zijn om toch heel slagvaardig te zijn, en een belangrijke rol spelen in het creëren van kansen en het vinden van oplossingen voor de vraagstukken in onze regio. In dit bestuurlijke krachtenveld van acht gemeenten boek je niet zomaar resultaten. Daar heb je een gedreven en volhardende organisatie voor nodig, met mensen die kunnen samenwerken, met al onze strategische partners in de regio. Dat is onze kracht en ons aandeel in de toekomst van Parkstad.”

Maizena-gehalte
“Dit bureau gaat veel verder dan alleen de neuzen dezelfde kant op krijgen op verschillende beleidsterreinen”, vertelt Richard de Boer, plaatsvervangend voorzitter Stadsregio Parkstad Limburg. “Deze organisatie heeft een hoog maizena-gehalte en de medewerkers zijn onmisbaar geweest in het verbinden van mensen, overheden en bedrijven in deze regio. Ze weten de regionale samenwerking in Parkstad ook echt te stroomlijnen, vaak ondanks allerlei lokale bestuursperikelen. Daar ben ik best trots op!”

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube