Campagnegezichten gezocht voor Toekomst Tour Parkstad

De 8 gemeenten van Stadsregio Parkstad Limburg zijn op zoek naar jonge en oudere “energiemakers”. Inwoners, die samen op de tandem langs goede voorbeelden op het gebied van energiebesparing en opwekking fietsen en hun bezoek via verschillende (social) media delen. Dit gebeurt in het kader van de Toekomst Tour, een route langs verschillende duurzame initiatieven in Parkstad.

In iedere gemeente wordt een tandem team gevormd met daarop een jongere (18-) en een oudere (18+) inwoner. De eerste editie van deze Toekomst Tour vindt plaats in juni. Vanaf vandaag start de wervingscampagne “Ahh op die fiets” in de verschillende gemeenten. De Toekomst Tour is een initiatief van de acht samenwerkende Parkstad-gemeenten en komt voort uit hun gezamenlijke uitvoeringsprogramma PALET (Parkstad Limburg Energie Transitie). Hiermee willen de 8 gemeenten in 2040 bereiken energieneutraal te zijn. Daarvoor is naast het beperken van energieverbruik ook het opwekken van duurzame energie nodig. Een samenwerking tussen inwoners, overheden, bedrijven en instellingen vormt de basis voor succes.

Toekomst Tour langs energie-initiatieven in Parkstad
In de Toekomst Tour bezoekt het peloton van de 8 gemeentelijke tandem teams een energieproject per gemeente. Dit zijn buitengewoon goede praktijkvoorbeelden die er al zijn. De energiemakers vertellen op social mediakanalen zoals Facebook en via lokale media hun eigen manier wat de voorbeelden zijn en wat ze ervan vinden. Zo leren inwoners van elkaar wat er al gebeurt en stimuleren elkaar om ook zelf aan de slag te gaan. Als eerste stap in de Tour bezoeken de 8 tandem teams iedere gemeente in de maand juni.

Een energiemaker: iets voor jou?!
Wat kun je verwachten als energiemaker voor jouw gemeente? Natuurlijk soigneren we je zo goed mogelijk. Je krijgt social media coaching, een mini workshop vloggen en je ontvangt de enige echte energiemakers-outfit. Je krijgt alle materialen in handen om jouw verhaal, met een hele hoop energie, te kunnen maken! Wat verwachten we van jou? Je zit vol energie en hebt een groen hart! Je bent positief en kunt anderen motiveren. Je wilt het verschil maken en voorloper zijn naar een energievolle en duurzame toekomst. Je bent 8 keer per jaar ongeveer 2 uur beschikbaar (op woensdagmiddag of zaterdag) voor een bezoek aan een goed voorbeeldproject. Daarnaast ben je niet cameraschuw en zie je jezelf als de nieuwe groene vlogger van jouw gemeente. Maar bovenal je bent enthousiast!

Meld je aan als energiemaker
Wil jij als energiemaker met een team andere enthousiastelingen op pad langs de diverse energievolle Parkstad-projecten om samen meer bekendheid te geven aan de noodzaak en oplossingen van een energieneutrale toekomst?  Aarzel dan niet en meld je aan om energiemaker te worden. Aanmelden kan via www.toekomsttourparkstad.nl t/m 16 mei 2018. Op zaterdag 19 mei zullen tijdens een speciaal evenement per Parkstad-gemeente een jongere en een volwassene worden geselecteerd om deel uit te maken van het eerste Toekomst Tour peloton. Het Toekomst Tour peloton volgen kan natuurlijk ook, via facebook.com/toekomsttourparkstad

 

 

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube