Zuid Limburg @  Provada 2019

Zuid Limburg en Provada: inmiddels al voor het derde jaar een mooie combinatie. Niet alleen om tijdens het grootste vastgoedpodium van Nederland de regio te promoten vanwege het uitstekende woon- werk- en leefklimaat, maar ook om aan te tonen dat onze aanpak werkt. Property Day -de dagelijkse informatie voorziening van de Provada- repte er ook over met een bijdrage van de jaarlijkse Atlas der Gemeenten, waarbij in de woonaantrekkelijkheidsindex (zonder grensbarrières), Maastricht en Heerlen de top 10 binnendenderen en Sittard-Geleen zelfs van de een-na-laatste naar de 23e plek opklimt!

Een regio presenteren doe je niet alleen. Dus samen met vaste waarden -publiek/private partijen RO Groep, 3W Real Estate, Mulleners Vastgoed B.V., Van Wijnen Groep, Laudy Bouw & Ontwikkeling, Jongen Bouw, DOOR communicatie & vorm, Mijnwater B.V., C-Mill, Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL), AG Charlemagne en Industrie- und Handelskammer Aachen, als ook nieuwe partners KPE Groep, F2Facade, Brightlands èn provincie Limburg presenteerden wij ons onder het welbekende motto: ‘De Kracht van Zuid-Limburg: a smart part of Europe!’. Met als centrale thema’s: duurzame stedelijke transformatie en stedelijke gebiedsontwikkeling en de rol die de Brightlands campussen hierin spelen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tijdens de drie drukbezochte beursdagen werden verschillende praktijk pitches gegeven. Op dinsdag werd het dagthema “Campussen als aanjagers voor stedelijke gebiedsontwikkelingen” belicht, waarbij Sander Kleikers van L1 sprak met de Maastrichtse wethouder Vivianne Heijnen, Maurice Lambriex van Brightlands en Marie-Claire Defauwes van de Smart Services Campus in Heerlen. Woensdag is in de regel een echte netwerkdag en je ziet dan veel bestuurders die na het VNG congres, ook Amsterdam in hun agenda hebben staan. Het tweede dagthema “Duurzame stedelijke transformatie” kon dus op een behoorlijke opkomst rekenen. Toonaangevende Limburgse pilots werden besproken door wethouder Freed Janssen namens stadsregio Parkstad (Zonnepanelenproject Parkstad), wethouder Gert-Jan Krabbendam van Maastricht en Onno Dwars, directeur Ballast Nedam (Energieleverende Groene Loper) en Ruud Guyt, commissaris Het Groene Net (Het Groene Net)

Naast de 3 stedelijke regio’s werden nieuwigheden als de betaalbare groene gevel van Ed Green, hèt Surf- en Leisurepark in Landgraaf, SUPERLOCAL- Super Circular Estate, Chinese investeringen in real estate en het Double Tree hotel by Hilton in Sittard-Geleen gepresenteerd. Partner KPE Groep gaf zelfs met drie pitches een bijdrage aan de kracht van Zuid Limburg. Via een ‘silent disco’ konden geïnteresseerden luisteren naar hun visie over ontwikkelingen & trends in vastgoedexploitatie, trends & ontwikkelingen bij het waarderen van publiek vastgoed en het ontwikkelen van circulair en duurzaam vastgoed, als onderdeel van de opleiding Young Professional Program.

De beursdagen werden culinair afgesloten met een Limburgse netwerkborrel waarbij hapjes uit de regio werden geserveerd door Rob Hermans van Zwamburg. Kortom: je kunt de mensen wel uit Zuid-Limburg halen, maar niet Zuid-Limburg uit de mensen!

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube