Op pad in de grensregio met de nieuwe app ‘EUREGIO Grenstochten’

Voor iedereen die onze prachtige en veelzijdige grensregio rondom het drielandenpunt tussen België, Duitsland en Nederland te voet of op de fiets grensoverschrijdend wil verkennen, is nu een nieuwe viertalige routeplanner voor fietsers en wandelaars verkrijgbaar in de vorm van een mobiele app.

De 60 mooiste wandel- en fietsroute van de Euregio

Highlight van de gratis app ‘EUREGIO Grenstochten’ (voor iOS en Android) zijn de 60 mooiste wandel- en fietsroutes van de regio. Gedetailleerde informatie, kaarten en bezienswaardigheden met betrekking tot de verschillende routes en tips voor de route ernaar toe en weer terug kunnen onderweg gemakkelijk worden opgevraagd via de smartphone of van tevoren worden geraadpleegd bij het plannen van een uitstapje.

Alle content wordt aangeboden in vier talen: Duits, Engels, Frans en Nederlands. Alle gegevens kunnen bovendien worden gedownload en offline worden opgeslagen. Hierdoor is het nooit meer een probleem wanneer je tijdens je tocht geen bereik hebt en arriveer je – mede dankzij de GPS-functie – veilig op je bestemming.

Onderscheidend

De meertalige content in combinatie met de zorgvuldig geselecteerde routes door drie verschillende landen vormt hét onderscheidende kenmerk van de nieuwe app ‘EUREGIO Grenstochten’. Of het nu gaat om het idyllische middengebergte van de Eifel, het ruig-romantische hoogveen van de Hoge Venen of het liefelijk glooiende heuvelland van Zuid-Limburg, met deze handige reisgenoot zijn er voortaan geen grenzen meer aan het verkennen van unieke landschappen en spannende bezienswaardigheden in onze buurlanden.

Gratis downloaden

De app kan gratis worden gedownload in de App Store en de Google Play Store (aanbevolen zoekbegrip: EUREGIO). De app is ontwikkeld in het kader van het project ‘People to People’ van Interreg V-A Euregio Maas-Rijn (EMR) en gefinancierd uit middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door het samenwerkingsverband Charlemagne Grensregio.

Euregionale samenwerking diverse partners

Charlemagne Grensregio is een samenwerkingsverband van gemeenten en instellingen in de grensstreek zoals de gemeente Aken, StädteRegion Aachen, Parkstad Limburg, de gemeente Vaals, de gemeente Heerlen en de gemeenten van Oost-België. De volgende partners waren in nauwe samenwerking met het samenwerkingsverband Charlemagne Grensregio betrokken bij de realisatie van het trinationale microproject: Groenmetropool, Toeristisch Agentschap Oost-België, Agence de Développement Local Lontzen, Stadsregio Parkstad Limburg en Visit Zuid-Limburg.

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube