Webinar Natuurinclusief Bouwen

We kijken terug op een geslaagde eerste editie van de (online) inspiratiesessie Natuurinclusief Bouwen in het kader van de Regio Deal Parkstad Limburg. Dinsdag 28 april werden, op uitnodiging van Suzanne Lipsch (stadsregio Parkstad Limburg) en Monique Hootsmans (LNV), ruim 40 deelnemers aan de hand van 4 presentaties meegenomen en/ of op de hoogte gebracht van dit thema met interessante voorbeeldprojecten in binnen- en buitenland. Dit met het oog op de afspraken binnen de Regio Deal om de kansen van groen- en Natuurinclusief Bouwen te gaan onderzoeken, bijvoorbeeld in de projecten die we met de Regio Deal willen gaan aanpakken, zoals de wijkontwikkeling Rolduckerveld. Het online webinar smaakt naar meer, mede dankzij Jelle de Jong en Louwra Postma (IVN) en Tarsy Lössbroek (RVO), die de organisatie op zich hebben genomen en interessante sprekers hebben voorgedragen.

Jelle de Jong is directeur van IVN Natuureducatie, een organisatie met als missie om natuur in de harten van mensen te brengen. Hij nam als dagvoorzitter de aftrap met de presentatie “Beetje natuur, grote invloed”. Vervolgens ging Robbert Snep, onderzoeker Groene Steden bij Wageningen University & Research (WUR), dieper in op de biodiversiteit en ‘nature-based solutions’ om onze woon- en werkomgeving natuurinclusief, klimaatbestendig en gezond te maken. Maike van Stiphout, directeur DSLA (Landschapsarchitecten) en Hoofd landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam en Evert-Jan Roelofsen,  directeur van de wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch sloten af met boeiende  en goede voorbeelden uit de praktijk.

Voor iedereen die de sessie (nogmaals) wil bekijken, is hier het opgenomen verslag.

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube