Ondernemersontbijt Cultura Nova | Stadmaakweek

“Even geen ‘business as usual’, maar prettig netwerken in een ongedwongen festivalsfeer”.

Wij nodigen u uit voor het ‘Cultura Nova Ondernemersontbijt’ op donderdag 2 september van 8.00 tot 09.30 uur. De tafel staat gedekt in de Spiegeltent op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen. Het ontbijt wordt geopend door burgemeester van Heerlen en voorzitter van Stadsregio Parkstad Limburg, Roel Wever.

Het ‘Ondernemersontbijt’ is onderdeel van het Cultura Nova programma Stadmaakweek en het IBA Parkstad Expojaar. Centrale vraag in de Stadmaakweek is: Hoe verhogen we samen de kwaliteit van wonen, werken en leven in Heerlen en de regio? Ook als ondernemer.

Het afgelopen anderhalf jaar heeft Corona een enorme stempel gedrukt op ieders leven. Ondernemen was ineens niet meer ‘business as usual’. Om te overleven als onderneming waren vaak grote aanpassingen nodig om binnen de nieuwe werkelijkheid nog een boterham te verdienen. In veel gevallen zijn deze gezocht en gevonden in een verdergaande digitalisering waardoor de al heersende tendens om producten en diensten digitaal en online aan te bieden een enorme versnelling heeft gekregen. De hoogste tijd om nog eens stil te staan bij de zin en onzin van digitalisering. Zetten we de digitaliseringsklok weer terug als Corona voorbij is? Wij denken dat dat geen optie meer is maar dat het nu de tijd is om de kansen maar ook de bedreigingen van digitalisering te verkennen en te onderkennen.

Daarom hebben we gekozen voor een flankerend programma waarin ‘de zin en onzin van digitalisering’ aan bod komt. Bijdragen aan dit programma komen onder meer vanuit de Brightlands Smart Services Campus Heerlen. De Campus bestaat uit een community van 80 bedrijven die diensten ontwikkelen die het ondernemen veiliger, gezonder en duurzamer maken. Ook op het gebied van digitalisering. Elke ondernemer kan op de campus terecht voor zijn of haar digitaliseringsvragen. Van ‘hoe koppel ik mijn administratieve systeem aan de diensten en producten die ik online verkoop?’ tot ‘hoe zorg ik ervoor dat ik niet gehackt wordt?’

Programma terwijl u ontbijt:

07:30 uur – inloop

08.00 uur

  • Opening door Roel Wever, burgemeester van Heerlen.
  • Welkom door Fiedel van der Hijden, artistiek directeur van Cultura Nova en door
  • Astrid Boeijen, CEO Brightlands Smart Services Campus (BSSC).

08.15 uur

  • Jeroen Duijsens, Project Leader Expertisecentrum Cyberweerbaarheid BSSC over de diensten en  mogelijkheden voor ondernemers via de Campus en het belang van Cyberweerbaarheid

Vanaf 08:45 uur – mogelijkheid tot netwerken

Moderatie: Jordy Rijksen

Er wordt rekening gehouden met 1,5 meter onderlinge afstand vanwege de geldende Coronamaatregelen. Voor deelname vragen wij 15 Euro per deelnemer. Dit bedrag gaat volledig naar het ontwikkelprogramma voor jong artistiek talent van Festival Cultura Nova.

 Reserveren en betalen via de site van Cultura Nova

Wij hopen u op donderdag 2 september te mogen begroeten in de Spiegeltent op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen,

MKB Parkstad
Brightlands Smart Services Campus
Cultura Nova Club van 100
Stadsregio Parkstad Limburg

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube