Heerlen, op 1 november gaststad van de Dag (en de nacht) van de Stad 2021

Werk jij ook aan toekomstbestendige steden en stedelijke regio’s? Omcirkel dan zondag 31 oktober en maandag 1 november in jouw agenda en kom naar de Nacht van de Stad en/of de Dag van de Stad 2021 in Heerlen. Tijdens dit jaarlijkse evenement komen stedelijke professionals samen voor inspiratie en kennisuitwisseling voor economisch sterke, duurzame, toekomstbestendige én leefbare steden.

Centraal thema in en om Heerlen tijdens de Dag (en Nacht) van de Stad is ‘Terug naar de toekomst’. Met stedelijke professionals, bestuurders, cultuurmakers, kleurrijke inwoners, ondernemers, wetenschappers, stadshistorici, creatieve denkers en kennisinstellingen wordt een zoektocht gestart naar hoe de geschiedenis van een stad een inspiratiebron kan zijn voor haar toekomst.

Tijdens de Dag van de Stad stel je na een plenaire opening in het Parkstad Limburg Theater een eigen programma samen. Om 10.30 uur openen burgemeester van Heerlen Roel Wever en Maarten Schurink van het ministerie van BZK, de dag in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. De wereldberoemde Deense architect Jan Gehl wordt ingevlogen om te spreken tijdens de opening. De ochtend wordt afgesloten met kunstenaar en ontwerper van het Heerlense Maankwartier Michel Huisman.

Voor het middagprogramma zijn er, vanaf 12.15 uur twee keuzes:

1: In Parkstad Limburg Theaters blijven voor de lunch, last lectures en ontwerpateliers.
Last lectures van historicus en stedenkenner Maarten van Rossem, architectuurhistoricus en winnaar van de Grote Maaskantprijs Michelle Provoost en schrijver en muzikant Massih Hutak. Ook spreekt futurist en toekomstgerichte academicus Tessa Cramer  Na elke last lecture gaan de sprekers met hun publiek in gesprek.

Of meedoen aan een van de thematische ontwerpateliers om samen met experts aan de slag te gaan met een concrete, actuele en uitdagende vraag uit een stad.

2: Te voet, per fiets of per bus naar een van de zes kennisexpedities op locatie gaan.
Op kennisexpeditie in en om Heerlen. Elk bezoek begint met een rondleiding of inleiding over de (geschiedenis van de) locatie. Daarna in gesprek met deskundigen over brede, actuele en prikkelende thema’s. En onderzoeken hoe de geleerde lessen meegenomen kunnen worden naar eigen stad of regio.

Online meekijken?
Via een online platform is de plenaire opening met lezingen van Jan Gehl en Michel Huisman te volgen. In de middag kunnen de last lectures van de topsprekers online gevolgd  worden en kan worden meegedaan aan online programmaonderdelen.

Nacht van de Stad
Kom je naar Heerlen en benieuwd naar wat er ’s nachts allemaal gebeurt in de stad en omgeving? Neem dan deel aan een van de nachtelijke stadswandelingen tijdens de Nacht van de Stad op zondag 31 oktober. Een cabaretier opent de Nacht in het Parkstadtheater en aansluitend worden de zilverzandgroeves, het Maankwartier of de Wilhelminaberg by night bezocht. Maar je kunt ook een mural tocht maken en zelf aan de slag met graffiti!
Tijdens de Nacht worden allerlei verborgen plekken in de stad ontdekt met bijzondere Heerlense verhalen.

Meer informatie en aanmelden: In het blokkenschema op de website van De Dag van de stad vind je de meest actuele informatie over de inhoud van het programma en de onderdelen die fysiek en online aangeboden worden.

 

 

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube