Nieuwe e-bikes Velocity weer een stap dichterbij.

De 20 deelstations in Parkstad voor de e-bikes van Velocity zijn zo goed als klaar. Donderdag 3 maart zijn de wethouders Charles Claessens (Heerlen), Jan Hermans (Beekdaelen), Jo Mertens (Brunssum), Pierre Verbraak (Voerendaal, Wiel Schleijpen (Simpelveld) en secretaris-directeur Peter Bertholet van Stadsregio Parkstad Limburg een kijkje gaan nemen bij het e-bike deelstation bij het gemeentehuis in Voerendaal.

De 20 deelstations in Parkstad voor de e-bikes van Velocity zijn zo goed als klaar. In april, wanneer de fietsen op alle 20 stations geleverd zijn en de app waarmee je kunt reserveren en betalen goed werkt, kan iedereen de e-bikes gebruiken. Dan ontstaat direct ook het grootste grensoverschrijdend e-bike netwerk van Europa met 20 stations in Parkstad die aansluiten op het al bestaande netwerk van meer dan 100 stations in Aken e.o. Via het programma Regio Deal Parkstad Limburg investeren de Rijksoverheid, de provincie Limburg en Stadsregio Parkstad Limburg samen in de regio om de brede welvaart te verbeteren. Onderdeel hiervan is het beter op elkaar aan laten sluiten van vraag en aanbod binnen de euregionale arbeidsmarkt. Door het aanbieden van aantrekkelijk, betaalbaar en duurzaam vervoer voor o.a. woon-werkverkeer wordt hieraan bijgedragen.

Persbericht-realisatie laadstation E-Bike-deelsysteem-Velocity 3 maart 2022

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube