Brede Welvaart Conferentie 13 mei 2022 – Terugblik met verslagen, presentaties en foto’s.

Stadsregio Parkstad Limburg én gemeente Heerlen (i.s.m. de stedenbandgemeenten Amsterdam, Eemsdelta en Sluis) organiseerden op 13 mei 2022 een conferentie voor bestuurders, directeuren en professionals werkzaam binnen het thema Brede Welvaart

Als u op deze pagina naar beneden scrolt vindt u respectievelijk een video-verslag, verslagen met presentaties uit de themasessies en een fotogalerij.

Waarom een conferentie over Brede Welvaart?

Brede welvaart is een relatief nieuw begrip en een bredere benadering om te kijken naar de ontwikkeling van een gebied, dan de economische invalshoek waarbij alléén gekeken wordt naar de bijdrage die wordt geleverd aan het bruto nationaal product. Het gaat in essentie over de kwaliteit van leven. Naast materiële welvaart gaat het ook om zaken als gezondheid, onderwijs, milieu en leefomgeving, sociale cohesie, persoonlijke ontplooiing en (on)veiligheid.

Doelen

De conferentie heeft nadrukkelijk het doel om het thema ‘Brede Welvaart’ verder op de kaart te zetten, en het thema te positioneren in de uitwerking van het nog verse Regeerakkoord én na de recente gemeentelijke verkiezingen: Wat is er (regionaal/lokaal) nodig voor een brede welvaartsagenda? Welke ideeën bestaan er voor gebiedsgericht beleid? Hoe gaan we verder met de Regio Deals? Hoe worden de Stedelijke Vernieuwingsgebieden verder vormgegeven?

Themasessies

Voor de plenair gegegevn presentaties door Hans Mommaas en Caspar van den Berg en Josse de Voogd, klik HIER.

Voor verslagen, vertoonde presentaties tijdens de sessies en meer informatie; klik hieronder op de deelsessie link

 

Moderator Lodewijk Asscher

Speaker Josse de Voogd

Speaker Caspar van den Berg

Speaker Hans Mommaas

Stadsregio Parkstad Limburg en de gemeente Heerlen organiseerden de Brede Welvaart conferentie samen met gemeente Amsterdam, gemeente Eemsdelta en gemeente Sluis:

 

Burgemeester Roel Wever

Roel Wever
Burgemeester van Heerlen en voorzitter Stadsregio Parkstad Limburg

Femke Halsema
Burgemeester van Amsterdam

Ben Visser
Burgemeester van Eemsdelta

Marga Vermue
Burgemeester van Sluis

 

 

Foto’s Brede Welvaart Conferentie: ©Pascal Moors – Nose For Photography