Toerisme

Parkstad is de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland. In vijftien jaar gegroeid van nul naar 368 miljoen toeristische omzet. Er is dan ook veel ontwikkeld in korte tijd. Zoals de grootste indoor skibaan ter wereld, de langste wandeltrap van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, het eerste design museum van Nederland en de meest innovatieve én moderne dierentuin van Europa. Maar ook één van de oudste abdijen van de Benelux, de grootste wereldtuinen van Nederland, het eerste National Geographic Theater van Europa, de nostalgische stoomtrein en de grootste Romeinse opgravingen van Nederland. Daarnaast vinden er jaarlijks allerlei sportieve en culturele activiteiten plaats.

Parkstad wint de award voor Beste Toeristische Bestemming 2016

De regio wordt ook dé groene oase van Zuid-Limburg genoemd. Er zijn volop hellingbossen, beekdalen en plateaus afgewisseld met glooiende akkerbouw en imposante natuurparken. Deze groene oase loopt op natuurlijke wijze over in het prachtige Limburgse Heuvelland.

Wereldprijs

Op 7 april 2016 werd Parkstad Limburg uitgeroepen tot beste reisbestemming ter wereld en mochten we de prestigieuze Tourism For Tomorrow Award in ontvangst nemen. Het is de eerste keer dat deze Oscar van de reisindustrie naar Nederland ging. Een prijs die de regio onder meer won voor de duurzame, toeristische transformatie op 15 jaar tijd van 0 naar 368 miljoen euro en 5.800 voltijdse banen. Een transformatie die mede te danken is aan de samenwerking binnen de regio.

Het beleid op het gebied van Toerisme van de stadsregio Parkstad Limburg is vastgelegd in de Strategische Visie Toerisme 2009 en het Uitvoeringsprogramma Toerisme 2010-2014. Binnen het programma Toerisme wordt gewerkt aan de thema’s:

Toeristische identiteit van de regio Innovatie toerisme Leisure-ring
Promofilmpje Parkstad van de VVV Zuid-Limburg

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube