Gemeenten

 

Brunssum

Wat meteen opvalt aan Brunssum is het vele groen, waaronder het omvangrijke natuurgebied Brunssummerheide en het Schutterspark, met een groeiend aantal attracties en evenementen.

Meer over Brunssum
 

Beekdaelen

De gemeente Beekdaelen is op 1 januari 2019 ontstaan uit een herindeling van de voormalige gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen. In Beekdaelen wonen ruim 36.000 mensen in een gebied dat bijna 8.000 hectare groot is.

Meer over Beekdaelen
 

Heerlen

Heerlen is de veelzijdige centrumgemeente van Parkstad, met circa 88.000 inwoners. Heerlen ontpopt zich als een urban openluchtmuseum.

Meer over Heerlen
 

Kerkrade

Kerkrade is met 47.000 inwoners de tweede gemeente van Parkstad Limburg. Gelegen in het zuidoosten van de regio, grenst het aan de Duitse agglomeratie Aken/Herzogenrath.

Meer over Kerkrade
 

Landgraaf

Sinds 1982 vormen de voormalige gemeenten Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms de gemeente Landgraaf. Met 38.000 inwoners is het qua omvang de derde gemeente van Parkstad.

Meer over Landgraaf
 

Simpelveld

Sinds 1982 vormen de voormalige gemeenten Bocholtz en Simpelveld samen de gemeente Simpelveld. Hier ervaar je de overgang van de voormalige Oostelijke Mijnstreek naar het Heuvelland.

Meer over Simpelveld
 

Voerendaal

Een groene gemeente met 12.000 inwoners, verspreid over 5 kernen – Voerendaal, Klimmen, Kunrade, Ubachsberg, Ransdaal, met elk hun eigen karakter. Dat is de gemeente Voerendaal.

Meer over Voerendaal