Gemeenten

 

Brunssum

Wat meteen opvalt aan Brunssum is het vele groen, waaronder het omvangrijke natuurgebied Brunssummerheide en het Schutterspark, met een groeiend aantal attracties en evenementen.

Meer over Brunssum
 

Heerlen

Heerlen is de veelzijdige centrumgemeente van Parkstad, met circa 88.000 inwoners. Heerlen ontpopt zich als een urban openluchtmuseum.

Meer over Heerlen
 

Kerkrade

Kerkrade is met 47.000 inwoners de tweede gemeente van Parkstad Limburg. Gelegen in het zuidoosten van de regio, grenst het aan de Duitse agglomeratie Aken/Herzogenrath.

Meer over Kerkrade
 

Landgraaf

Sinds 1982 vormen de voormalige gemeenten Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms de gemeente Landgraaf. Met 38.000 inwoners is het qua omvang de derde gemeente van Parkstad.

Meer over Landgraaf
 

Nuth

Met bijna 16.000 inwoners is Nuth de ‘grote onder de kleinere’ gemeenten van Parkstad Limburg. De gemeente ligt in het westen van de regio en daarmee in het hart van Zuid-Limburg.

Meer over Nuth
 

Onderbanken

De groene buffer tussen Sittard-Geleen en het stedelijke gebied van Parkstad. Dat is de gemeente Onderbanken, de meeste noordelijke en met 8.000 inwoners de kleinste gemeente van de regio

Meer over Onderbanken
 

Simpelveld

Sinds 1982 vormen de voormalige gemeenten Bocholtz en Simpelveld samen de gemeente Simpelveld. Hier ervaar je de overgang van de voormalige Oostelijke Mijnstreek naar het Heuvelland.

Meer over Simpelveld
 

Voerendaal

Een groene gemeente met 12.000 inwoners, verspreid over 5 kernen – Voerendaal, Klimmen, Kunrade, Ubachsberg, Ransdaal, met elk hun eigen karakter. Dat is de gemeente Voerendaal.

Meer over Voerendaal