Heerlen

Heerlen is de veelzijdige centrumgemeente van Parkstad, met circa 88.000 inwoners. Heerlen ontpopt zich als een urban openluchtmuseum. Op tientallen plekken zijn muurschilderingen (Murals) aangebracht door (inter)nationale topkunstenaars. Je komt er ook andere vormen van straatkunst tegen, zoals mini-murals en cementen figuren op gevels. De collectie groeit elk jaar.

Typisch Heerlen

De evenementenkalender is vol met festivals, markten, tentoonstellingen, voorstellingen en concerten. Heerlen is in 2016 niet voor niets uitgeroepen tot evenementenstad van het jaar.

Levendig centrum
Maankwartier, de nieuwe stationsomgeving, is deels klaar en zeker een bezoek waard. In het centrum van Heerlen vind je verder het theater met een bijzonder en gevarieerd aanbod, het Thermenmuseum met het enige Romeinse badhuis van Nederland, cultureel centrum SCHUNCK*,  het Nederlands Mijnmuseum, poppodium de Nieuwe Nor, een bioscoop en filmhuis. Maar ook landelijke winkelketens, lokale winkels en allerlei terrassen, cafés en restaurants.

Economie en infrastructuur
Een aantal grote organisaties en bedrijven heeft zijn thuisbasis in Heerlen, zoals APG, CBS, Medtronic, Doc Morris en de Belastingdienst. Uniek in Heerlen is de Brightlands Smart Services Campus, gesitueerd in het hart van de stad. Hier werken overheid, bedrijfsleven en onderwijs nauw met elkaar samen op het gebied van digitale technologie. Naar verwachting levert de campus 2.500 arbeidsplaatsen op.

In en om Heerlen zijn diverse bedrijventerreinen en creatieve broedplaatsen waar zowel grote organisaties als starters terecht kunnen. De Woonboulevard in Heerlen-Noord is met miljoenen bezoekers per jaar een echte publiekstrekker. Verder vindt je in Heerlen o.a. Zuyd Hogeschool (HBO), Arcus College (MBO) en Open Universiteit Nederland. De verbindingen via de autobaan met de Euregio zoals Aken en Luik zijn bijzonder goed en snel. Voor 2018/2019 staat ook een intercity-verbinding naar Aken op de planning.

Meer informatie op: www.heerlen.nl

 

Stadsregio Parkstad Limburg Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & privacy | Toegankelijkheid | Wet open overheid (Woo)

Contact  Facebook  
LinkedIn  YouTube